Djihi Marianne

Advaita Yogacentrum Rotterdam is opgericht in 2004.

 

Een directe en spontane liefde met yoga vond plaats in 1981. In mij roerde zich een diep verlangen yoga over te brengen. Mijn ervaringen zijn gegrondvest in de dagelijkse praktijk waarin yoga werkzaam is op vele niveaus. En voor transformatie zorgt. Bij de Saswitha Yoga voor Wijsbegeerte in Capelle a/d IJssel behaalde ik mijn bevoegheid. Vanaf dat moment ontvouwde zich het yogapad. Zo kwam ik terecht bij de kashmiryoga, een traditie vanuit het non dualisme. In het onderricht van Jean Klein vond ik mijn bestemming. Door deze wijsheid ondervond ik de transformatie. Ik kwam thuis binnenin. 

 

Yoga als het pad en de weg.

 

In 1996 voltrok zich een plotselinge ommekeer, tijdens het bijwonen van een satsang.  Het ontwaken viel mij toe. Begenadigd door "de kus van genade" ontvouwde zich een pad in het teken van dit gebeuren. Hierin breng ik de visie en de kern van de non dualiteit over. Tevens ben ik actief als auteur van diverse artikelen in het Tijdschrift Inzicht. En van het boekje  "de tuin van stilte" uitgegeven door uitgeverij Zwerk. Mijn inzicht-ervaring en kennis heeft geresulteerd in het geven van satsang en stilte retraites. Ook heb ik de kashmiryoga docenten opleiding en workshops vanuit de visie van de advaita verzorgd. Heden leg ik mij toe op de integratie van yoga en meditatie, naar de persoonlijke beoefening, dat een ondeelbaar geheel vormt met de onpersoonljke essentie, het ZIJN.

Yoga voor iedereen.

Yoga is voor iedereen beschikbaar en praktisch toepasbaar. In mijn tijd was dat wel anders dan behoorde je nog tot de geiten-wollen sokken-type. En bij het woord yoga dacht men gelijk aan de hoofdstand. Tegenwoordig is yoga niet meer weg te denken uit onze leefwereld. En dat is maar goed ook. Doordat ik welke week blije gezichten zie, blijft yoga op nummer 1 staan van alles wat je kan doen om je tevredener te laten voelen. En met stip nummer 2 is meditatie. Hier hoef ik eigenlijk nog weinig over te zeggen? Of je nu kiest voor yoga of meditatie, voor allebei ben je hier bij het goede adres. Nog steeds is de liefde voor meditatie niet uitgedoofd. Samen verstillen in aandacht met de cursisten en hun rust terugzien op het gezicht.. Dan is mijn missie geslaagd...