Advaita Yogacentrum Rotterdam is opgericht in 2004

Een spontane liefde met yoga vond plaats in 1981. Er ontstond onmiddellijk een liefdesontmoeting tussen yoga en mij. Na een tijdje kreeg ik het verlangen om yoga in de wereld te zetten. Bij de Saswitha Yoga voor Wijsbegeerte in Capelle a/d IJssel behaalde ik mijn bevoegheid.  Vanaf dat moment ontvouwde zich het yogapad. Zo kwam ik terecht bij de Kashmiryoga, een traditie vanuit het non dualisme (advaita).  In het onderricht van Jean Klein vond ik mijn bestemming. Mijn ware essentie ontdekken is een van mijn meest dierbare en tastbare realiteit.

Yoga is meer dan oefeningen doen. Yoga is zowel het pad en de weg.

 In 1996 voltrok zich een plotselinge ommekeer, tijdens het bijwonen van een satsang.  Het ontwaken viel mij toe. Yoga als pad berust op de eeuwenoude wijsheid uit India. Het is de weg naar zelfbevrijding.  Mij overkwam dit spontaan. Doordat ik besefte dat ik niet mijn gedachten ben, daalde een zoete stilte over mij neer. Geraakt door dit openbare ‘geheim’ viel alle last van mij af. Jarenlang had ik het verlangen om heel te zijn. Ook spendeerde ik veel aandacht aan introspectie en therapeutische sessies. Toch is het de yoga van Jean Klein dat mij echt hielp op helende wijze. De reis werd steeds intenser, ik kwam regelmatig oude patronen tegen. De Kashmiryoga werd een stevig fundament.  Het gaf mij kracht om alle weerstanden te aanvaarden.  De bijeenkomst (satsang) resulteerde onverwachts in het wegvallen van elke identificatie met het persoonlijke verhaal. Tevens met de hele inhoud van de gedachtengang. Er volgde een langdurige periode van bevrijding, als een thuiskomen. Dit is zonder einde en voortdurend.

Innerlijke rust leidt naar zingeving.
Tevens ben ik actief als auteur van diverse artikelen in het Tijdschrift Inzicht. En van het boekje  "de tuin van stilte" uitgegeven door uitgeverij Zwerk. Mijn inzicht-ervaring en kennis heeft geresulteerd in het geven van satsang en stilte retraites. Ook heb ik de kashmiryoga docenten opleiding en workshops vanuit de visie van de advaita verzorgd. Heden leg ik mij toe op de integratie van yoga en meditatie, naar de on-persoonlijke beoefening en verdieping. De on-persoonlijke benadering wil zeggen dat ik niet mijn persoonlijkheid ben, het is een rol, wat ik ben en wij zijn is stil bewustzijn of het gewaarzijn van alle bewegingen.

Ergens in ons zit het diepe verlangen een thuisgevoel te ervaren, waar we ons één voelen, goed,

compleet en heel. Diep van binnenin leeft de wens om een vervullend leven te leven vanuit de balans tussen rust en creativiteit. 

Vaak is dit onze ‘drive’’ te zoeken in de omgeving naar dingen en zaken die ons voldoening geeft.

Door de lessen te volgen, ontdekken we een oeroude stilte in ons, hieruit ontspringt het geluk van binnenuit dat spontaan, stil en krachtig is, Zij kan ons aanzetten tot actie zonder beperkingen en mentale ruis van het rationele verstand.

Stilte is de bron van zijn, zoals we zijn.