Djihi Marianne

Advaita Yogacentrum Rotterdam is opgericht in 2004.

 

Een spontane liefde met yoga vond plaats in 1981. In mij roerde zich een verlangen yoga in de wereld te zetten. Mijn ervaringen zijn gegrondvest in de dagelijkse praktijk, waarin yoga werkzaam is op vele niveaus. En voor transformatie zorgt. Bij de Saswitha Yoga voor Wijsbegeerte in Capelle a/d IJssel behaalde ik mijn bevoegheid.  Vanaf dat moment ontvouwde zich het yogapad. Zo kwam ik terecht bij de kashmiryoga, een traditie vanuit het non dualisme (advaita).  In het onderricht van Jean Klein vond ik mijn bestemming. 

 

Yoga is meer dan oefeningen doen. Yoga is zowel het pad en de weg.

 In 1996 voltrok zich een plotselinge ommekeer, tijdens het bijwonen van een satsang.  Het ontwaken viel mij toe. Yoga als pad berust op de eeuwenoude wijsheid uit India. Het is weg naar zelfbevrijding. Zodat het lijden overstegen wordt.

Wat is ontwaken?
Ontwaken is je herinneren dat de persoonlijkheid een deel is, en niet wat je werkelijk bent. Je bent niet je denken.
Wakker worden hieruit (de droom van het denken) is ware bevrijding uit de greep van het denken. Denken is een activiteit, dit kun je onmogelijk zelf zijn.

Innerlijke rust leidt naar de stilte.
Tevens ben ik actief als auteur van diverse artikelen in het Tijdschrift Inzicht. En van het boekje  "de tuin van stilte" uitgegeven door uitgeverij Zwerk. Mijn inzicht-ervaring en kennis heeft geresulteerd in het geven van satsang en stilte retraites. Ook heb ik de kashmiryoga docenten opleiding en workshops vanuit de visie van de advaita verzorgd. Heden leg ik mij toe op de integratie van yoga en meditatie, naar de persoonlijke beoefening, dat een ondeelbaar geheel vormt met de onpersoonljke essentie, het ZIJN.

Yoga voor iedereen.
Yoga is voor iedereen beschikbaar en praktisch toepasbaar.  Ook voor senioren. In mijn tijd was dat wel anders, deed je yoga, dan behoorde je tot de geiten-wollen sokken-type. En bij het woord yoga dacht men gelijk aan de hoofdstand. Tegenwoordig is yoga niet meer weg te denken uit onze leefwereld. En dat is maar goed ook. Om je tevredener te voelen, om gezonder te blijven, blijft yoga een betrouwbare ingang.  Leren de baas te worden over de onrust, hiervoor is meditatie bedoeld.   Of je nu kiest voor yoga of meditatie, voor allebei ben je hier bij het goede adres. Nog steeds is de liefde voor yoga en meditatie. na 35 jaar, niet uitgedoofd. Samen verstillen in aandacht met de cursisten en hun rust terugzien op het gezicht.. Dan is mijn missie geslaagd…