Achtergrond 

Mindful yoga (Kashmiryoga).

Mindful yoga is een zachte ontspannen yoga. Deze meditatieve yoga werkt diep ontspannend tijdens de beoefening.  De vibratie van het lichaam komt tot leven. De houdingen zijn invoelend. De kern is om voorbij de mentale druk, verbinding te leggen met  het gevoelslichaam. Dit zorgt voor diepe bevrijding op elk niveau.  Je krijgt je inzicht in je manier van leven, het maakt je bewuster hoe je spanningsvrijer kunt leven, zonder al te veel stress. Lees verder.

Non-dualiteit uitleg

Wat is Non dualiteit.

Advaita betekent: non-dualiteit. Er is geen enkele scheiding tussen jou en de wereld, God en geluk.  Het gevoel van eenheid is je al bekend.  Het zijn die momenten, opzettelijk of toevallig, die ons bij tijden toevalt. Bijvoorbeeld; je snuift de bosgeur op, luistert naar het ruisen van de bomen en plotseling komt een overweldigend gevoel naar boven.  Wat je overvalt is een prachtig en puur eenheidsgevoel.
Ook al zijn we niet dezelfde, we zijn wel gelijk...
Lees verder.De kracht van het NU

Zijn-Meditatie.

Veelal leven we in de veronderstelling dat het leven bestaat uit denken en gedachten.
We leven ook met het lichaam en met onze gevoelens. En onder die laag van denken en gevoelens is het rustig en kalm. 
Zijn-meditatie laat je die rust en diepe kalmte ervaren. Gedachten hebben we allemaal. Meditatie geeft je inzicht dat we onze gedachten gade kunnen slaan. Je bent niet wat je denkt!  Meditatie brengt je van denken naar ZIJN.  Kom ervaren hoe het is wanneer alle gedachten oplossen.   En.. leven bestaat niet uit het gedachten over het verleden en de toekomst. Het leven dient zich Nu aan. Het is het enige dat telt. Wanneer je ontdekt,  dat je ‘vrij' kan komen van het denken, betekent dat ware bevrijding. We zijn niet gebonden aan het denken. We kunnen kiezen, doe jij dat ook?