Achtergrond 

Mindful yoga (Kashmiryoga)

Mindful yoga is een zachte ontspannen yoga. Deze meditatieve yoga werkt diep ontspannend tijdens de beoefening.  De vibratie van het lichaam komt tot leven. De houdingen zijn invoelend. De kern is om voorbij het mentale gebied, verbinding te leggen met het gevoelslichaam. Dit zorgt voor een diepe bevrijding op elk niveau.  De intentie om de ballast van het denken af te leggen, zorgt voor ongekende diepte ervaring van een ego-loze aanwezigheid. Vredevol en helder. Wanneer de gedachten zwijgen en de tijd verstilt, rest ons om te zijn-zoals-we zijn.


Kashmiryoga 

Mindful yoga is afgeleid van de oorspronkelijke benadering, bekend als energetische yoga: Kashmiryoga.
De houdingen staan niet zozeer centraal als wel de energie van het subtiele gevoelslichaam. Dit maakt een groot verschil met de gangbare manier waarop je yoga doet. Een aandachtige manier maakt je los van automatisme zonder bewuste gevoelsdiepte. 
Op maandagavond om de 2 weken is er een 2 uur durende beoefening. Je  komt dieper in de beleving en ervaring van de essentie.
Dit is een kleine groep. Op dit
moment is deze vol.
Ben je geïnteresseerd dan kun je mij een mailtje sturen. 

Wat is Non dualiteit

Advaita betekent: non-dualiteit. Er is geen enkele scheiding tussen jou en de wereld,  tussen God en geluk.  Dit gevoel van eenheid is je al bekend.  Het zijn die momenten, opzettelijk of toevallig, die ons bij tijden toevalt. Bijvoorbeeld; je snuift de bosgeur op, luistert naar het ruisen van de bomen en plotseling komt een overweldigend gevoel naar boven.  Of wanneer je
in een gezelschap bent, waarin je een warm samen-gezindheid ervaar. Door de mediatie en yoga beleef je dit onafhankelijker van iets van buitenaf.

Je leert dit ervaren kennen en doorgronden.  Daardoor gaat het meer leven als de essentie van het bestaan. Verstillen levert ons het besef op van zijn, zonder manieren en maskers.  Het maakt je vrijer, zelfstandiger en onafhankelijker. Het veranderd je perspectief op je zelf, het leven en de wereld.
De non dualiteit toont je op een direct manier dat wat we zijn, niet het denken of het lichaam is.  Het is groter en ruimer, vrijer en van een andere orde. Deze bewuste ontdekking geeft zoveel meer zelfinzicht. Een nieuw ruim perspectief op wat zingeving is en hoe je dit kan toepassen naar een vrediger gemoedstoestand.
Eerste kennismaking.
Non dualiteit kun ‘proeven’ en verkennen via de mooie boeken die er zijn.  Zoals die van Ramana Maharshi en Jean Klein. 


Zijns-Meditatie

Veelal leven we in de veronderstelling dat het leven bestaat uit gedachten en handelingen. We leven echter ook met het lichaam en met onze gevoelens. En er is zelfs nog een diepere laag. Onder de laag van gedachten en gevoelen is een sfeer van rust en kalmte.
Zijns-meditatie laat je deze stille rust en diepe kalmte ervaren.
Gedachten hebben we allemaal. Zijns-meditatie leert je een manier om onze gedachten gade te kunnen slaan.
Denken is een activiteit. Wat wij zijn is als het ware, de getuige van onze gedachten en handelingen. Lees ook de kolom hiernaast.
Zijns-meditatie brengt je van denken naar deze getuige staat van zijn.

Door zijns-meditatie ga je ervaren dat storende gedachten kunnen oplossen. En zelfs verdwijnen.  Zo ontdek je gaandeweg dat jij als essentie zijnde niet de gedachten zelf ben. Gedachten hebben dan minder grip op je. 
Je voelt je losser en flexibeler.
We zijn niet gebonden aan onze gedachten.  We kunnen kiezen voor onze eigenlijke vrijheid, wil jij dat ook? Neem dan contact op, dan praten we verder.