Achtergrond 

Mindful yoga (Kashmiryoga)

Mindful yoga is een zachte ontspannen yoga. Deze meditatieve yoga werkt diep ontspannend tijdens de beoefening.  De vibratie van het lichaam komt tot leven. De houdingen zijn invoelend. De kern is om voorbij de mentale druk, verbinding te leggen met  het gevoelslichaam. Dit zorgt voor diepe bevrijding op elk niveau.  Je krijgt groter inzicht in je manier van leven, het maakt je bewuster hoe je spanningsvrijer kunt leven, zonder al te veel stress. De intentie om de ballast van het denken af te leggen, zorgt voor ongekender diepte ervaring van ik-loze aanwezigheid.

Yin/Yang yoga

Deze vorm van yoga is een combinatie van actieve- en rustgevende houdingen. YIN is vrouwelijk, meer warm en zacht.
YIN is actief en mannelijk en gaat om beheersing van lichaam en geest, via de ademhaling. We nemen steeds voelend waar wat yoga met ons doet, hoe ze ons in balans brengt en positieve energie geeft. Een 1 uur yoga oefening is een ommekeer naar rust en voldoening, vrede en evenwicht.
Inmiddels zijn de lessen op dinsdagavond 19.00-20.00 uur gestart in centrum Djoj. Er zijn nog enkele plekken vrij. Probeer het eens uit, doe een proefles.

Non-dualiteit uitleg

Wat is Non dualiteit

Advaita betekent: non-dualiteit. Er is geen enkele scheiding tussen jou en de wereld,  tussen God en geluk.  Dit gevoel van eenheid is je al bekend.  Het zijn die momenten, opzettelijk of toevallig, die ons bij tijden toevalt. Bijvoorbeeld; je snuift de bosgeur op, luistert naar het ruisen van de bomen en plotseling komt een overweldigend gevoel naar boven.  Of wanneer je
in een gezelschap bent, waarin je een warm samen-gezindheid ervaart. Door de advaita kun je dezelfde eenheid ervaren door simpelweg te zijn.  Dt besef veranderd je perspectief op je zelf, het lever en de wereld.
Ook al zijn we niet dezelfde, we zijn allen gelijk.

De non dualiteit toont je op een direct manier dat wat we zijn, niet het denken is of het lichaam. Het is groter en ruimer, vrijer en van een andere orde. Deze bewuste ontdekking geeft zoveel meer zelfinzicht. Een nieuw ruim perspectief op wat zingeving is en hoe je op je eigen manier vrijheid kan toepassen naar een vrediger gemoedstoestand.
Eerste kennismaking.
Non dualiteit kun ‘proeven’ en verkennen via de mooie boeken die er zijn.  Zoals die van Ramana Maharshi en Jean Klein. 


De kracht van het NU

Zijn-Meditatie

Veelal leven we in de veronderstelling dat het leven bestaat uit denken en gedachten.
We leven ook met het lichaam en met onze gevoelens. Maar er is nu nog een diepere laag. En onder die laag van denken en gevoelens is het rustig en kalm.
Zijn-meditatie laat je die rust en diepe kalmte ervaren. Gedachten hebben we allemaal. Meditatie geeft je inzicht dat we onze gedachten gade kunnen slaan. Je bent niet wat je denkt.  Denken is een activiteit. Wat wij zijn is stil bewustzijn. Meditatie brengt je van denken naar ZIJN.  Kom ervaren hoe het is wanneer alle gedachten oplossen.  Wanneer je ontdekt, dat je ‘vrij' kan komen van het denken, betekent dat ware bevrijding. We zijn niet gebonden aan het denken. We kunnen kiezen voor interne vrijheid, wil jij dat ook? Neem dan contact op, dan praten we verder.

* Voorlopig is meedoen met de meditatie alleen via Zoom mogelijk op elke donderdagavond van 18.45- 19.45 uur.  Contact.

Met ingang van 1 september start de wekelijkse les mindful yoga-en meditatie op dinsdagavond van 20.15-21.45 uur in centrum Djoj. Er is nog een enkele plek vrij. Doe je een proefles?