Achtergrond en meer informatie.

Kashmiryoga.

Kashmiryoga is een zachte ontspannen yoga. Deze meditatieve yoga werkt diep ontspannend tijdens de beoefening.  De vibratie van het lichaam komt tot leven. De houdingen zijn langzaam en invoelend. De kern is om voorbij de mentale druk, verbinding te leggen met de vibratie van het gevoelslichaam. Dit zorgt voor diepe bevrijding op elk niveau.  Je krijgt je prachtige inzichten in je manier van leven, het maakt je bewuster hoe je spanningsvrijer kunt leven, zonder stress.
Het doel is niet om de perfectie houding te kunnen. We beoefenen de kunst van het ontspannen. De ademhaling dieper en krachtiger maken versterkt je gezondheid van lichaam en geest
Bestel: TIPS VOOR YOGA.

Non-dualiteit uitleg

Wat is Advaita.

Advaita betekent: non-dualiteit. Er is geen enkele scheiding tussen jou en de wereld, God en geluk. Zolang we geloven dat we onze gedachten het lichaam en onze status zijn, verkeren we in een begrensde onvrije staat. Echter alles is een. Het gevoel van eenheid is je al bekend.  Het zijn die momenten, opzettelijk of toevallig, die ons bij tijden toevalt. Bijvoorbeeld; je snuift de bosgeur op, luistert naar het ruisen van de bomen en plotseling komt een overweldigend gevoel naar boven.  Wat je overvalt is een prachtig en puur eenheidsgevoel. Zeker is dat we die bijzondere momenten niet snel vergeten. Al die momenten hebben een gemeenschappelijk kenmerk: je was afwezig in je denken en aanwezig in het moment. Je bent op die momenten (of tijdsduur) niet langer het centrale middelpunt van de wereld. 

De kracht van het NU

Nu-Meditatie.

Veelal leven we in de veronderstelling dat het leven bestaat uit gedachten. Nu-meditatie laat je ervaren dat je los kan komen van de chaos van het denken. Leven bestaat niet uit het verleden en de toekomst. Het leven dient zich Nu aan. Het nu is niet alleen een woord. Het is het enige dat telt. Dit te ontdekken dat je 'los' kan komen van het denken, betekent een bevrijding.
Het NU wil zeggen dat je je leven niet laat bepalen door gedachten. Je leert ze meer waarnemen. Gedachten komen en gaan, maar jij bent niet je gedachten. In de meditatie ervaar je de heldere staat, waarin gedachten je niet meer hinderen.  Uit je hoofd komen is gemakkelijker wanneer je goed wordt begeleid in je meditaties.
Bestel: TIPS VOOR MEDITATIE.

Rust vinden

Krijg meer rust in je agenda.

Wennen aan de stilte en daarna wil je haar vaker horen. Het is niet zozeer de afwezigheid van geluid. Meer de afwezigheid van je denken en de factor: tijd. Voorbij de tijd, ligt een groter geheel, een onderliggende dimensie dat niets met je denken als persoon te maken heeft. Loskomend van je gedachten ontdek je ruimte, om te ademen, om te zijn, om je veilig te voelen in je zelf. In deze zee van stilte ontdek je je ware natuur als de bron van geluk. Stressvrij leven begint hier en nu. 
Aanvang: 09.30 uur met koffie/thee. Meditaties en liggende ontspanning oefeningen maken deel uit van het programma. Einde 12.30 uur.
We zijn niet nadrukkelijk stil, stilte is wat en wie we zijn. Vraag meer informatie aan: satsang@zonnet.nl