Welke les past bij jou

Kashmiryoga

  • Maandagavond 1 x 14 dagen van 20.00 - 22.00 uur. 

Kashmiryoga intensive. 
Geschikt voor als je verdieping zoekt vanuit de levendige achtergrond van de Advaita Vedanta. Yoga ervaring gewenst. Kleine groep en stille sfeer. Diepte ontspanning en thuiskomen in de realiteit van de non dualiteit. 

Een proefles is altijd mogelijk en kost € 10.  De les kost € 20 per keer.


Mindful yoga

  • Elke donderdagavond van 20.15-21.30 uur via Zoom. Een heerlijke ontspannen en krachtige yoga sessie die je in je eigen ruimte kunt meedoen. Een proefles is gratis. Daarna betaal je € 11 voor een sessie. Leg je matje klaar en geniet van de boeiende les in mindful yoga.

Zijn-Meditatie

  • Donderdagavond 18.45-20.00 Zijn-Meditatie.  Voorlopig alleen via Zoom.  Een proefles is gratis en de vervolgles € 8 per les.


Zijn, zoals we zijn.

De non duale benadering brengt je naar de stilte zoals we zelf zijn. Hierdoor kom je vrij van denken in ‘gedachtebeelden’ en elke mentale ruis. De gerichtheid van de aandacht op tast-lichaam-gevoelssensaties, zorgt ervoor dat elke gedachte vrijwel tot stilstand komt. Ongemerkt beoefen je een ontspannen concentratie. Spanning en onrust glijdt van je af. De verbinding met de stilte zoals we zijn is niets anders dan het NU.  Het kenmerkt zich doordat alle gedachten over het verleden en de toekomst wegvallen. 

Yin/Yang yoga

Elke dinsdagavond van 19.00-20.00
via Zoom. 
Je kent waarschijnlijk het eeuwenoude symbool wel.  Meestal afgebeeld in zwart en wit toont dit in een cirkel de twee polariteiten; mannelijk/vrouwelijk versus actief en passiviteit.  Samen vormen ze een eenheid die elkaar in balans houden. In de yoga les komt dit tot uiting door zachte en ontspannen houdingen af te wisselen met actieve oefeningen waarbij het om de balans-beheersing gaat. Herbij staat het samenspel met de ademhaling centraal. Door de juiste manier van doorademen in deze houdingen, bevrijd het lichaam zich van opgeslagen spanningen.
We lassen regelmatig een rustpauze tussen de houdingen in, zodat we intern invoelen hoe dit uitwerkt. Gevoelsmatig yoga beoefenen vergroot de toename aan vitaliteit en balans op meerdere niveaus. Het resultaat is dat je met een fris,  kalm en voldaan gevoel de les verlaat.

Djihi Marianne advaita sessies

1. Meditatieve reflectie om je koers te hervinden.

In deze veranderende tijden komt er van alles op ons af.  He kan ons gemakkelijk uit onze kracht en balans brengen. We kunnen echter zekerheid vinden door in de eigen bron te zijn. Maar hoe kom je daar? Hoe hervind je weer je eigen ‘koers’, zodat twijfel, angst of verwarring wegvalt?  Onder mijn begeleiding  bereik je heldere en kalme openheid. Hierdoor ontstaat er reflectie zonder mentale verstoringen. Door de opruiming van mentale spanning kom je weer tot rust. Je leert om anders om te gaan met je gedachten. Het hier en Nu is groter dan de beperkte gedachtengang. De rust geeft je kracht om op eigen koers door te gaan. Je krijgt hierdoor je eigen vrijheidsgevoel terug.  Een sessie stem ik af op jouw vragen, wensen en verlangens. duurt 60 min. Het kost € 47,50. Bel of stuur een mailtje.

2. Yoga 1-1 sessies om je veiliger en minder beperkt te voelen
Het kan zijn dat je liever niet in een groepsles yoga beoefent. En dat je je veiliger voelt in een 1-1 les. Dit heeft ook zo zijn voordelen. In een 1-1 les kan ik beter ingaan op jouw behoefte en wensen. Misschien wil je beter leren ontspannen. Of heb je vragen over voeding of hoe je beter kunt leren inslapen. Daarom heb ik besloten om privé lessen te geven.  In deze lessen geef ik je meer inzicht hoe gedachten werken en hoe je er anders mee kunt omgaan. Vooral ook om je weer veiliger te voelen en minder beperkt. Uiteraard sta jij centraal en pas ik de les aan bij jouw mogelijkheden om te  bewegen aan.  Stuur een mailtje en ik antwoord binnen 24 uur. Een les duurt 60 minuten en kost € 50.