Kom tot rust in jezelf

Kashmiryoga

Groepslessen

Sluit je aan bij onze groep gemotiveerde mensen, die net als jij naar meer rust verlangen. De lessen zijn afgestemd op het doel en de gezamenlijke wens naar de herstellende balans tussen denken, doen, voelen en rust. Tussen activiteit en verstillen. Hierdoor kom je in de ongekende baken van de stilte. Dit is een harmonieus geheel zonder de mentale onrust.
Het leven vrediger benaderen begint met de eerste stap. Bekijk het rooster om de les te vinden die het beste bij je past.

Anderhalve meter
De RIVM maatregelen houden we in de gaten en zonodig voeren we deze strikt uit. Het gaat om de hygiene, zoals handen wassen en je eigen handdoek meenemen om over het matrasje en kussen te leggen. Ook gaan we na of de ventilatie in de ruimte voldoende is.
We lossen de beperking op door de ruimte tussen jou en de andere deelnemers in te vergroten tot anderhalve meter.  De groepslessen vinden (behalve op maandag) plaats in Centum Djoj. 

Ontspannen lessen

Ontspanning

Ontspannen is een oefening. Daar is de zachte en doeltreffende begeleiding op gericht.
Een kleine verandering kan iets grootst opleveren. Je ademhaling optimaal gebruiken geeft een diepere ontspanning dan je gewend bent.  De kracht van yoga ligt in de combinatie van de optimale ademhaling gedurende de houding- en beweging. Op die manier kan het lichaam zich van diepere spanningslagen bevrijden. Je leert anders omgaan met je gewoonlijke gedachtengang. Door deze meer te beschouwen als een voorbijkomend iets zonder je ermee te bemoeien, blijf je ontspannen..


Kashmiryoga (mindful yoga) biedt je nog meer tools om diepgaand te ontspannen. Zijn-Meditatie is eveneens doeltreffend om de diepgaande staat van heldere rust te bereiken.
Ook door Yin/Yang yoga te beoefenen, kun je deze ommekeer bereiken. Behalve vitaliteit neemt de harmonie toe, zodat alles in je straalt en stroomt zonder enig verzet.

Non dualiteit

Meditatief zelfonderzoek 

Nieuwe datum in aantocht

In hoeverre is het ‘ik’ reëel? Zijn we allemaal eilandjes? Of zijn we in essentie één en verbonden? Is je lichaam de binnen grens, waar begint dan de wereld? Als stroming is het non-dualisme een vrij directe manier om tot innerlijk weten te komen. Via de geleide meditatie komt een hernieuwde kennismaking met het lichaam tot stand. 

In deze zoom sessie maken we verbinding met de overkoepelende totaliteit en heelheid.  Ook die is tastbaar en reëel.  We maken allen deel uit van een groter geheel. Doe je mee?
Meer informatie en aanmelden via www.ditmoment.be

Yoga privé lessen

Het is nu mogelijk om een privé les yoga te

boeken. Een 1-1 les heeft voordelen.
Een individuele les is namelijk helemaal afgestemd op je behoefte.
Deze les is met name geschikt als je je veiliger wilt voelen en niet graag deelneemt aan een groepsles.
 In een 1-1 begeleiding kan ik dieper ingaan op je vragen over je life-style, voeding etc. Als ondersteuning kan ik je advies geven hoe je kunt  leren dichterbij je zelf te blijven in deze roerige omstandigheden. De les kan desgewenst aangevuld worden met een meditatie oefening.

Een les duurt 60 minuten en kost € 50. 
Stuur mij je aanvraag en ik zal je binnen 24 uur antwoorden. Mail naar satsang@zonnet.nl 

Agenda 2020

Kashmiryoga

  • Maandagavond 1 x 14 dagen van 20.00 - 22.00 uur. 

Kashmiryoga intensive. Bergsingel 219, 3037GG. Rotterdam Noord.  Geschikt voor als je verdieping zoekt vanuit de levendige achtergrond van de Advaita Vedanta. Yoga ervaring gewenst. Kleine groep en stille sfeer. Diepte ontspanning en thuiskomen in de realiteit van de non dualiteit. 

Een proefles is altijd mogelijk en kost € 10.  De les kost € 20 per keer.


Mindful yoga

  • Elke dinsdagavond van 20.15-21.15 uur via Zoom. Een heerlijke ontspannen en krachtige yoga sessie die je in je eigen ruimte kunt meedoen. Een proefles is gratis. Daarna betaal je € 5 voor een sessie. Leg je matje klaar en geniet van de boeiende les in mindful yoga.

Zijn-Meditatie

  • Donderdagavond 18.45-20.00 Zijn-Meditatie.  Voorlopig alleen via Zoom.  Een proefles is gratis en de vervolgles € 8 


Zijn, zoals we zijn.

De non duale benadering brengt je naar de stilte zoals we zelf zijn. Hierdoor kom je vrij van denken in ‘gedachtebeelden’ en elke mentale ruis. De gerichtheid van de aandacht op tast-lichaam-gevoelssensaties, zorgt ervoor dat elke gedachte vrijwel tot stilstand komt. Ongemerkt beoefen je een ontspannen concentratie. Spanning en onrust valt en glijd van je af. De verbinding met de stilte zoals we zijn is niets anders dan het NU.  Het kenmerkt zich doordat alle gedachten over het verleden en de toekomst wegvallen. 

Yin/Yang yoga

Je kent waarschijnlijk het eeuwenoude symbool wel.  Meestal afgebeeld in zwart en wit toont dit in een cirkel de twee polariteiten; mannelijk/vrouwelijk versus actief en passiviteit.  Samen vormen ze een eenheid die elkaar in balans houden. In de yoga les komt dit tot uiting door zachte en ontspannen houdingen af te wisselen met actieve oefeningen waarbij het om de balans-beheersing gaat. Herbij staat het samenspel met de ademhaling centraal. Door de juiste manier van doorademen in deze houdingen, bevrijd het lichaam zich van opgeslagen spanningen.
We lassen regelmatig een rustpauze tussen de houdingen in, zodat we intern invoelen hoe dit uitwerkt. Gevoelsmatig yoga beoefenen vergroot de toename aan vitaliteit en balans op meerdere niveaus. Het resultaat is dat je met een fris,  kalm en voldaan gevoel de les verlaat.

Djihi Marianne advaita sessies

1. Meditatieve reflectie om je koers te hervinden.

In deze veranderende tijden komt er van alles op ons af.  He kan ons gemakkelijk uit onze kracht en balans brengen. We kunnen echter zekerheid vinden door in de eigen bron te zijn. Maar hoe kom je daar? Hoe hervind je weer je eigen ‘koers’, zodat twijfel, angst of verwarring wegvalt?  Onder mijn begeleiding  bereik je heldere en kalme openheid. Hierdoor ontstaat er reflectie zonder mentale verstoringen. Door de opruiming van mentale spanning kom je weer tot rust. Je leert om anders om te gaan met je gedachten. Het hier en Nu is groter dan de beperkte gedachtengang. De rust geeft je kracht om op eigen koers door te gaan. Je krijgt hierdoor je eigen vrijheidsgevoel terug.  Een sessie stem ik af op jouw vragen, wensen en verlangens. duurt 60 min. Het kost € 47,50. Bel of stuur een mailtje.

2. Yoga 1-1 sessies om je veiliger en minder beperkt te voelen
Het kan zijn dat je liever niet in een groepsles yoga beoefent. En dat je je veiliger voelt in een 1-1 les. Dit heeft ook zo zijn voordelen. In een 1-1 les kan ik beter ingaan op jouw behoefte en wensen. Misschien wil je beter leren ontspannen. Of heb je vragen over voeding of hoe je beter kunt leren inslapen. Daarom heb ik besloten om privé lessen te geven.  In deze lessen geef ik je meer inzicht hoe gedachten werken en hoe je er anders mee kunt omgaan. Vooral ook om je weer veiliger te voelen en minder beperkt. Uiteraard sta jij centraal en pas ik de les aan bij jouw mogelijkheden om te  bewegen aan.  Stuur een mailtje en ik antwoord binnen 24 uur. Een les duurt 60 minuten en kost € 50.