Kashmiryoga en bewustwording

Volg ons op Facebook Advaita Yogashool op LinkedIn Volg ons op Twitter Stuur een mailtje

 
  
 Een ontvankelijke houding
 krijgen (hoe voelt je ware
 natuur aan) door een heldere
 stap-voor-stap-begeleiding is
 doeltreffend. Het spreekt van Hart tot Hart.    
Ontspan je.
Laat het eenvoudig gebeuren.
Doe niets...      

Satsang.

In de bijeenkomst ontstaat een dialoog tussen de leraar/gespreksleider en de ander (zoeker) om het ware (wie/wat ben ik eigenlijk?) te verduidelijken. Dit gaat gepaard met met filosofische verwijzingen en uitspraken.  Dit alles om het standpunt van het 'ware' te scherpen. Mentale begrippen laten zich echter moeilijk vatten om het ware te 'doorzien'. Het kan gemakkelijk in theorie uitmonden en de fantasie over 'verlichting' in stand houden.

Het kan ook heel anders. In plaats van eindeloze diaogen is een directer zelfonderzoek niet alleen zachter, vriendelijk en vrijer maar vooral doeltreffender. Het maakt je ontvankelijk voor het 'grenzeloze zijn'. Niet via de ratio, maar via het lichaam. Dit is directe meditatie - zonder afleiding- en body awareness. Door je innerlijk meer te begrijpen ervaar je het direct, zonder boekenkennis, fantasie of voorstelling. 

 

Lees meer over ontwaken.
Lees ook: Wat Zoek je?
Lees ook: Wat is dit zelfonderzoek precies?

 


Satsang is een wat onbekende titel en naam, het is ook geen Nederlands maar Sanskriet. Vrij vertaald heet het bijeenkomen (in bijzijn van een leraar) in 'waarheid'. Laat je niet misleiden en afschrikken door het laatste woord. Wat waar is voor elk en ieder is dit:

'We zijn niet onze gedachten, emoties, lichaam, geest, identiteit, status, geslacht.' 

Bijzonder om uit te vinden wat/wie we dan wel zijn. Ben je ook nieuwsgierig? Maak een begin door deel te nemen aan de stilte dagen. de data volgt nog.

 

 

© Advaita Yogacentrum Rotterdam